Mange af os i dagens Danmark kender til det. Vi er ikke stolte af, at vi ryger, og vi ved egentligt godt, at det er både usundt og også utroligt dyrt at gøre på en regulær basis. Men det kan være rigtigt svært at stoppe, også selvom, at tøjet måske lugter, og også selvom, at det kan tage flere timer ud af din ellers så produktive dag. Men hvad gør man så? I dag er der flere og flere, som vælger at bruge e cigaretter til at hjælpe dem til et rygestop uden, at de skal ændre deres liv fra den ene dag til den anden.

E cigaretter er egentligt en relativt ny opfindelse, som først i de senere år er blevet rigtigt populær blandt mange mennesker. E cigaretter kommer fra Kina, hvor de i deres moderne form blev opfundet i 2003. Denne form for cigaret virker ved, at du hælder en væske ned i en beholder på e cigaretten. Denne væske bliver så opvarmet kraftigt til et stort spænd mellem 100 og 250 grader alt efter, hvilken cigaret, som du bruger, hvorefter man så inhalerer den røg eller ”damp”, som kommer som resultat af denne opvarmning. E cigaretter har da et batteri, som muliggør denne opvarmning, og dette batteri kan du lade op. Dette kan være en række forskellige typer forbindelser, som kan bruges, men mange af dem minder om laderen til din mobiltelefon. Væsken, som du opvarmer, er ofte fyldt med smag og en de største fordele ved e cigaretter.

Der findes en e cigaret til alle

De elektroniske cigaretter, som vi ser i dag, har en række funktioner og smarte tilføjelser, som gør, at de kan bruges af alle enhver, uanset smag og behov. En af de ting, som gør dette muligt, er det faktum, at man bruger e væske til at dampe. Det er denne væske, som du opvarmer i beholderen, og der findes et utroligt hav af forskellige smage her. Hvad end du gerne vil prøve at ryge mojito eller æblekage, så er der noget til dig. Samtidig kan du også prøve at blande dine egne smage. Dette gør man især, hvis man gerne vil have en anden mængde nikotin end den, som man får i én væske. Her kan man også vælger at købe en væske, der blandes med en aroma – så kan du helt selv bestemme, hvor stærk væsken skal være!                                                                                                     Der findes dog også e cigaretter til mange forskellige typer mennesker. Måske ryger du ikke så meget, men du vil bare gerne have noget, der er lidt billigere og samtidig lidt sjovere. Derfor kan du få elektroniske smøger, som er på størrelse med kuglepenne, der ikke har plads til megen væske og derfor er ideelle til dig, der ikke har brug for meget. Går du et trin op, så får du cigaretter, der kan indeholde noget mere væske, og disse er ofte til personen, der gerne vil kunne trappe ned lige så stille. Det er ofte her, hvor man også har mulighed for at modificere cigaretten. Til sidst finder vi de helt store modeller, der kan holdes liv i i lang tid, mens de har plads til store mængder væske. Alle disse passer til forskellige mennesker, men det gør også, at der ikke er én bedste e cigaret!