Det er endnu engang blevet vinter, hvilket betyder, at man endnu engang skal ud at investere i en ny vinterjakke. Det er dog ikke altid helt så nemt at finde ud af, hvilken vinterjakke man bør købe, i og med at udvalget i dag er så stort, og herudover er der mange aspekter, man bør tage højde for. Endelig skal det også nævnes, at en vinterjakke som regel er ret dyr, hvorfor man ikke blot går ud og køber det første og det bedste, men dette resulterer som regel også i, at man helt dropper at købe en. Du vil her i artiklen blive præsenteret for forskellige gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige vinterjakke til dig – find et stort og spændende udvalg af overtøj i god kvalitet hos Eventyrsport.

 

Overvej hvilken type fyld, din jakke skal have

Når man skal vælge en vinterjakke, er det væsentligste, at den naturligvis er i stand til at kunne holde dig tør og varm, uanset hvilken slags vejr det er. Man skal derfor beslutte sig for, hvilken type fyld jakken skal indeholde, og man kan i forbindelse med dette vælge imellem to slags fyld: syntetisk fyld og dun. Begge typer fyld vil med garanti kunne holde dig varm hele vinteren igennem, men der er dog nogle forskelle, som er vigtige at nævne, og det kommer således til at afhænge af, hvilke slags situationer du primært skal bruge din vinterjakke i.


En vinterjakke med syntetisk fyld er ideel til fugtige forhold

Du skal vælge en vinterjakke indeholdende syntetisk fyld, såfremt du ved, at du kommer til at befinde dig meget i situationer under fugtige forhold. Det smarte ved denne type jakke er desuden, at den kan vaskes, og at den som regel er en smule billigere end en dunjakke. Herudover er syntetisk fyld som regel en smule mindre sart end eksempelvis dun, hvorfor fibrene i jakken vil kunne genvinde deres normale form, også selvom at du har haft din jakke i flere år. Dog skal det nævnes, at en vinterjakke med syntetisk fyld ikke er lige så god til at isolere som en dunjakke.

 

Hold dig varm hele vinteren igennem med en dunjakke  

Køber du i stedet en dunjakke, er du garanteret en vinterjakke, der altid vil kunne holde dig varm hele vinteren igennem, hvorfor dette er det oplagte valg, såfremt du ved, du skal opholde dig steder, hvor det er utroligt koldt. Det skal dog nævnes, at dun ikke isolerer så godt, hvis det skulle blive fugtigt. Herudover er en dunjakke lidt mere besværlig at have med at gøre, i og med at den er ret sart, såfremt du vasker eller opbevarer den forkert. Men såfremt du ved, at du kommer til at opholde dig steder, hvor luften er tør, og det er meget koldt, så er en dunjakke det helt perfekte valg, når det kommer til at finde en ny vinterjakke. Det skal dog nævnes, at det er muligt at finde dunjakker med en fugtmembran, der betyder, at de vil kunne stå imod meget vådt vejr.